Skip to main content

Loopbaancoaching Tilburg

Loopbaancoaching in Tilburg

Ben jij op zoek naar loopbaancoaching in Tilburg? Dan ben je bij My Coaching & Training aan het juiste adres. In het loopbaantraject gaan we op zoek naar wat jou drijft. We bespreken wat je belangrijk vindt in het (werkend) leven. Vervolgens vertalen we dit naar organisaties/braches en functies die daarbij passen. 

Mogelijke doelen voor jouw loopbaan

  • Inzicht in de next step voor jouw carrière
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik de baan van mijn dromen kan bemachtigen
  • Hoe vind ik de juiste balans tussen mijn werk en privé.
  • Leren je zelfkennis te vergroten en meer jezelf te zijn.
Vrijblijvend kennismaken?

Loopbaancoach Maaike

Hallo, mijn naam is Maaike van Boven. Als opgeleid loopbaancoach help ik mensen in Tilburg en omgeving om de juiste (vervolg)stappen te maken in het bedrijfsleven. 

Ervaring

Ondertussen heb ik meer dan 15 jaar ervaring in het coachvak. Eerst als loopbaancoach en inmiddels volledig opgeleid tot Master coach. Dit met specialisatie in Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Hierdoor kan ik op een breed vlak coaching aanbieden. 

Meer over mij
Loopbaancoaching Tilburg | Maaike van Boven

Hoe helpt een loopbaancoach jou?

Weet je niet goed hoe je verder wilt in jouw professionele leven? Een loopbaancoach helpt hierbij door jou inzichtgevende vragen te stellen, waardoor je meer inzicht in jezelf krijgt en weet wat je belangrjk vindt. Hierdoor kun je meer richting geven aan je loopbaan. Samen gaan we op zoek naar wat jou drijft en wat jouw kwaliteiten zijn. Daarnaast stellen we tijdens het loopbaantraject een actieplan op waarin we heel doelgericht te werk gaan. Om zo niet alleen de juiste functie te vinden, maar ook te bemachtigen!

Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

ACT is een methodiek die zowel binnen coaching als psychologie ingezet wordt. ACT is zeer effectief bij het verbeteren van het welzijn van mensen. Kortom, er hoeft geen sprake te zijn van psychische problemen om baat te hebben bij deze therapievorm. Het is heel toegankelijk en direct toepasbaar voor iedereen. Het geeft je een andere kijk  op jezelf en de wereld. Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met mij op. Zodat ik je nog veel meer hierover kan vertellen.

My Coaching & Training is Gespecialiseerd in ACT

Naast mijn opleiding tot Master Coach heb ik mij gespecialiseerd in ACT. Omdat ik zelf geloof in dit gedachtengoed en manier van kijken op het leven, pas ik deze methode toe tijdens de coachgesprekken. Door ACT leer je de minder fraaie gebeurtenissen in het leven te accepteren en ruimte te creëren voor zaken die echt belangrijk voor je zijn. Ook profiteren van Acceptance & Commitment Therapy? 

Meer over ACT

Insights Discovery

Naast ACT maak ik ook gebruik van “Insights Discovery”. Een unieke methode waarmee je een persoonlijk profiel krijgt met (nieuwe) inzichten over jezelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je sterke en te ontwikkelen punten. Kortom, deze methodiek is bedoeld om te ontdekken wat jou persoonlijke voorkeuren zijn. Naast zelfinzicht draagt het model bij aan het inzicht verkrijgen in de ander en ervoor te zorgen dat je goed kunt afstemmen en verbinden met de ander. Het kan zowel individueel als in teamverband ingezet worden.

Gecertificeerd voor het Insights Discovery model

Sinds 2014 ben ik gecertificeerd “Insights practitioner”. Dit betekent dat ik de theorie rondom dit model beheers. Zo mag ik het model uitleggen en samen met jou het profiel bespreken.

Meer over Insights

Hoe zie het loopbaantraject er uit?

1. Intakegesprek

We beginnen altijd met een persoonlijke kennismaking om te ontdekken of er een wederzijdse klik is. Het doel van dit intakegesprek is om jouw wensen en verwachtingen helder te krijgen. Tijdens dit gesprek formuleren we de coachvraag en stellen we doelen. Op basis hiervan bepalen we hoeveel coachgesprekken er nodig zijn om het resultaat te behalen.

2. De Coachgesprekken

Gemiddeld zijn voor een loopbaantraject 5 tot 6 gesprekken nodig. Tijdens deze gesprekken ga ik de technieken inzetten die nodig zijn om aan jouw coachdoelen te werken. Je mag erop vertrouwen dat ik de juiste interventies inzet. Laat mijn ervaring en kennis je helpen om jouw doelen te bereiken.

Opdrachten voor thuis

Tussen deze gesprekken ga je aan de slag met huiswerkopdrachten. Zodat je ook in de praktijk bezig blijft met oefenen en toepassen. 

Actieplan opstellen

Ook gaan we in dit traject ook aan de slag met het opstellen van een actieplan. Zo gaan we planmatig te werk om jouw doelen te realiseren!

3. Evaluatie

Om het coachtraject af te ronden hebben we aan het einde een evaluatie. Tijdens de evaluatie bespreken we hoe de coaching is bevallen en in hoeverre jouw doelen behaald zijn. Daarnaast bespreken we hoe je met het geleerde aan de slag blijft gaan als de coaching is afgerond.

Uiteraard evalueer ik ook tussentijds zodat we de leerdoelen bij kunnen stellen of andere interventies kunnen inzetten die voor jou belangrijk zijn.

Kennismaken?

Wil je aan de slag met loopbaancoaching in Tilburg? Neem dan gerust contact met mij op. Ben je nog niet helemaal zeker? Geen probleem, we kunnen altijd eerst vrijblijvend kennismaken. 

Vrijblijvend kennismaken?