Skip to main content

Waarom kun je teleurstellingen, angsten en negatieve gedachten en gevoelens in het leven moeilijk accepteren? Waarom wil je ze wegstoppen, negeren of ombuigen naar iets positief en helpt dat jou dan? Mogelijk helpt het een tijdje, maar voor je het weet plopt de gedachten weer op en lukt het niet om positief te zijn. Dat komt omdat je druk bent met alles glad te strijken in jouw leven en een constant gevoel van geluk na te streven. Op zich is hier niets mis mee, maar is het reëel?

Nee kan ik je vertellen. We zijn niet meer gewend om met tegenslagen om te gaan. Dat deze tegenslagen ons vormen en onderdeel uitmaken van ons leven wordt vaak vergeten. Dat betekent dat tegenslagen, onzekerheden en vervelende gedachten er mogen zijn en bij het leven horen.

Kun je oké zijn met al deze negatieve gedachten? Kun je het accepteren? Als het antwoord op beiden vragen ja is, dan ontstaat er ruimte. Ruimte voor de dingen te doen die jij belangrijk vindt in je leven, in de vorm van gezondheid, relaties, creativiteit, werk etc. Benieuwd hoe My Coaching en Training hierbij kan helpen? Kijk dan op mijn website bij het kopje Acceptance en Commitment Therapy of neem vrijblijvend contact met mij op.